SPAS-ohjelma ja -aikataulut

Ti 3.6

14-16 Croquis-työpaja
SPAS-viikon ensimmäinen työpaja on piirrustuskouluista tuttu croquis! Croquis on luonnosmaista, nopeaa piirtämistä elävästä mallista. Viikon teeman mukaisesti työpajojen mallit ovat turkulaisia tanssitaiteilijoita. Tule tanssimaan – piirtäen!

17.00 Lavatanssikoulu
Älä jää juhannuksen tanssilavojen seinäruusuksi – tule teroittamaan partaveitsesi Titanikin parketille tanssiopettajan johdolla! Lavatanssikoulussa käydään läpi perinteikkäät paritanssit joita pääsee testaamaan käytännössä klo 18 eteenpäin jolloin tunnelmasta vastaa DJ Loistava Polkka! Kaiva kukkamekko kaapista, kampaa viikset ja talsi juhannuskoivujen katveeseen, Titanikin omiin latotansseihin!

Ke 4.6

15.30 Taikatanssijat: ISSIH
Taikatanssi on turkulainen vuonna 2002 perustettu Kynnys Ry:n liikeimprovisaatioryhmä johon ovat tervetulleita ihan kaikki, vammaiset ja ei-vammaiset sekä myös ne, joilla ei ole tanssimisesta aiempaa kokemusta. perusajatuksena on, että tanssi lähtee jokaisesta osallistujasta itsestään, jolloin jokainen liike on oikea ja jokainen voi tanssia. Lähestymme tanssia improvisaatiopohjalta yksin, pareittain tai ryhmässä. Tällä hetkellä ryhmässä on 8 tanssijaa ja ryhmän ohjaaja toimii Dance Ability opettaja Antti Virta.

Taikatanssi on vuosien varrella esiintynyt mm. Runoviikolla, Faces-etnofestivaalilla, Cross Over-tapahtumassa sekä Olohuone 306,4 km KAupunkitaidetapahtumassa.

Lisätietoa: Facebook : https://www.facebook.com/groups/109480322441543/?fref=ts
antti.k.virta@gmail.com tai puh. 040 743 8489

17-20 Kuva liikkeellä: seminaari & työpaja
Kristiina Turtiainen (1979) on Taiteen Maisteri ja luovan tanssin ohjaaja. Hän työskentelee kuvataiteilijana ja tanssijana sekä molempien taidemuotojen opettajana/ohjaajana. Esillä oleva teos on Turtiaisen Kanditutkielman taiteellinen osuus vuodelta 2007. “Liike kuvan rakentajana” -teos yhdistää maalausta ja tanssillista videomateriaalia yhdeksi kokonaisuudeksi.

Luennolla kuullaan myös hänen Pro Gradu tutkimuksen “Näemme tanssin, tunnemme kehossamme nähdyn” (2009) vaiheista. Se toteutettiin toimintatutkimuksena yhdessä Pohjois-Karjalan ammattiopiston tanssijaopiskelijoiden kanssa kokeillen, miten kuvataidetta voisi hyödyntää tanssissa, sen suunnittelussa ja koreografioinnissa. Molemmissa tutkielmissa on kyse valitusta näkökulmasta, kuvallisen katsomisen intentiosta. Ensimmäisessä sitä tarkastellaan kuvapinnassa ja toisessa tilallisena aika-paikka kokonaisuutena. Työpajassa kokeillaan käytännössä miten kuvalliset mielikuvat vaikuttavat liikkumiseen ja miten liikkuminen vaikuttaa kuvan tekemiseen.

To 5.6

14-16 Croquis-työpaja
Croquis on luonnosmaista, nopeaa piirtämistä elävästä mallista. Viikon teeman mukaisesti työpajojen mallit ovat turkulaisia tanssitaiteilijoita. Tule tanssimaan – piirtäen!

17-19 Buto-tanssin estetiikkaa ja muodonmuutoksia -seminaari
Tanssi- ja esitystaiteilija Leena-Ritva Koskisen seminaarissa tutustutaan alkuperältään japanilaiseen butoh-tanssiin. Seminaari havainnollistaa videoklipein ja kuvin sitä miten moninaista
buto voi olla; mistä se alkoi ja mitä se voi olla tänään. Seminaarissa keskustellaan yhdessä butotanssin estetiikasta sekä muodonmuutoksen teemasta. Keskustelua jatketaan perjantain työpajassa.

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset: leenaritvakoskinen@gmail.com tai puh. 044 280249

Pe 6.6

12-17 Tanssihenkinen kuvatyöpaja
Tuo oma kamerasi, kuvaa kännykällä, piirrä tai maalaa paperille!
Kokoonnumme ensin gallerialla ja keskustelemme työpajan teemasta – mitä tanssi voi olla kaksiuloitteisessa kuvassa. Otamme ja teemme kuvia yhdessä ja erikseen, jonka jälkeen kokoonnumme uudelleen. Kahvin äärellä keskustelemme toistemme kuvista ja opimme uutta!
Kuvat on mahdollista jättää galleriaan esille.
Vetäjä: Anna Nummi

Aikataulu:
12-13 Kokoontuminen, keskustelua, alustusta.
13-15 Kuvantekoa
15-17 Kahvia, valikointia ja keskustelua.

17-19 Buto-tanssin estetiikkaa ja muodonmuutoksia työpaja

Työpaja jatkaa perjantain seminaaria käytännön työskentelyllä ja kokeiluilla. Oman liikekielen tutkimisen rinnalla rakennetaan maskeerauksen, pukujen ja muun rekvisiitan avulla erilaisia tanssivia hahmoja. Yhdessä keskustelua ja pohdiskelua.

Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset: leenaritvakoskinen@gmail.com tai puh. 044 280249.

19.30-21 Keikkailta Panimoravintola Koulussa – Yhden Miehen Tungos sekä Mümmö
Yhden Miehen Tungos on lausuntaa, laulantaa ja soitantaa. Sekä välillä kolinaa ja paukettakin, tilanteesta ja fiiliksestä riippuen. Kolme hyypiötä esittää enemmän tai vähemmän säestettyjä runoja vuorotahtiin enemmän tai vähemmän säestettyjen laulujen kanssa. Esiintymiset eivät yleensä ole pilkulleen suunniteltuja kokonaisuuksia, vaan sattuman henki ja improvisaation hehku leijuvat niiden yllä.

Mümmö on neljän hengen irvistelevä ponnistus kohti garage-kraut-mesmer-punk-tap-blues-rock-rokkia. Mümmö on viileämpi kuin isoäitisi ja kuumempi kuin suihkuverhosi. Mümmö on sohvallasi surffaava tiikeri vappuyönä.

La 7.6

15-17 Kiki Hawaiji – burleskityöpaja
Sitä strippaustako? Burleski ihastuttaa, vihastuttaa ja herättää kysymyksiä. Workshopissa luodaan katsaus niin teoriassa kuin käytännössä uuteen burleskiin, jossa paljas pinta, protestihenki ja (keho)politiikka yhdistyvät kaleidoskooppiseksi karnevaaliksi. Ohjaajana toimii burleskitaiteilija, -opettaja ja -tapahtumatuottaja Kiki Hawaiji (kuvataiteilija Suvi Aarnio)

www.kikihawaiji.com

18 → Rockabillybileet
19.00 Oxy-Moron Variety: Tapahtui Idän pikajunassa & Venetsia 1772

Oxy-Moron Variety on enemmän kuin burleskia: se on teatteria, aikuisten satuja ja menneiden maailmojen riettautta. Tämä viiden ihmisen ja heidän seitsemän roolihahmonsa muodostama seurue ei myöskään liiemmin piittaa hetero- ja muista vastaavista normeista. Seurueen kiinteistä jäsenistä on tänään lavalla kaksi: viiksekäs ja korsetoitu keikari Marquis de Marashino ja idän kummajainen Shalimar Hibiscus.

Tapahtui Idän pikajunassa
Salaperäinen matkalainen Shalimar Hibiscus saa tahtomattaan matkaseurakseen röyhkeän eurooppalaisen elostelijan. Tällä ei kuitenkaan ole aavistustakaan, ettei Shalimar ole aivan sitä miltä näyttää…

Venetsia 1772.
Ah, Venetsia, tuo 1700-luvun Las Vegas. Siellä vaikuttaa pahamaineinen korttihuijari Markiisi de Marashino, joka on tempuillaan nöyryyttänyt lukemattomia kanssaylimyksiään uhkapeleissä. Mutta entäpä kun eräs huijattu herrasmies, nimeltään Mr Burke Hare, päättääkin ottaa uusintaerän?

20.00 Twist of Fury
Twist of Fury on Turkulainen kombo joka soittaa juurimusaa versioiden biisejä kantrista rockabillyn kautta souliin. Käyttää myös nimeä Kansainvälinen Tunnelma, joka tekee suomenkielistä musiikkia samoilla eväillä. Yhtyeessä Juha Maununiemi. Rami Soini ja Tommi Loimovuori.

Su 8.6

12-16 Viikon tuotokset esillä
Titanik-galleria on avoinna yleisölle aukioloaikojen puitteissa klo 12-16. Esillä SPAS-näyttelyn lisäksi viikon tuotoksia valokuvista croquispiirroksiin.

Galleriassa nähtävillä koko viikon ajan Vesa Loikkaan valokuvia sekä Anna Nummen neulanreikäkuvia. SPAS-videotilassa esillä päivittäin vaihtuvaa tanssitaidetta. Videotilan aikataulun sekä videoiden lyhyet kuvaukset löydät TÄSTÄ!